fbpx
Gamla Bryggeriet

Utskickad! Mousserande vin Guide 2/3

NS Tipsar Nyhetsbrev utskickat

Del 2 av 3 i min Mousserande vin Guide

Det finns många olika mousserande viner. Vad är egentligen skillnaden? I första brevet har vi redan gått igenom den mest kända & exklusiva, nämligen Champagne.

I det här brevet går vi igenom Cremant, Cava & Prosecco. Men först reder jag ut vad ett ”mousserande vin” är. Det beror nämligen på vad för koldioxid-tryck det är i flaskan, mätt i ”atm” = atmosfärer.

Efter att vi rett ut det går jag igenom vad som skiljer de tre dryckerna – Cremant, Cava & Prosecco – åt. En av faktorerna är var vinet framställs. Men det finns fler faktorer som vi går igenom i nyhetsbrevet. Mer berättar jag inte här: du får helt enkelt anmäla dig till mina nyhetsbrev om du är intresserad!

NS Tips!

I det här nyhetsbrevet tipsar jag om en supergod ”Bubbel-Mojito”

Mousserande viner är UTMÄRKT för drinkar!
Det finns många roliga drinkar med skumpa.

T ex den här:

Bubbel-Mojito

  • Sockerlag
  • Mynta
  • Lime
  • Ljus rom
  • Valfri mousserande
  • is

Gör en ”vanlig” Mojito, men byt ut ca 3/4-delar av sockerlagen mot valfri mousserande. Jag skriver inte exakta mått – Ni får prova er fram till just er smak! Om du tycker om söta drinkar kan du välja en söt mousserande, och likadant om du – som mig – inte vill ha den så söt, då kan du välja en torrare sort. I.o.m. att det är en cocktail så behöver du inte heller välja den dyraste flaskan på systemet 😉

Har du inte anmält dig till mitt nyhetsbrev ännu?! Om du är intresserad av vin och andra drycker: gör det!

Missa inte nästa NS tipsar nyhetsbrev!

Får du meddelandet att du redan är registrerad, kan du bortse från detta. Tack!

Vid bokning samma dag ber vi er ringa oss på 011-10 3020. Tack!