Utskickad! Mousserande vin Guide 2/3

NS Tipsar Nyhetsbrev utskickat

Del 2 av 3 i min Mousserande vin Guide

Det finns många olika mousserande viner. Vad är egentligen skillnaden? I första brevet har vi redan gått igenom den mest kända & exklusiva, nämligen Champagne.

I det här brevet går vi igenom Cremant, Cava & Prosecco. Men först reder jag ut vad ett ”mousserande vin” är. Det beror nämligen på vad för koldioxid-tryck det är i flaskan, mätt i ”atm” = atmosfärer.

Efter att vi rett ut det går jag igenom vad som skiljer de tre dryckerna – Cremant, Cava & Prosecco – åt. En av faktorerna är var vinet framställs. Men det finns fler faktorer som vi går igenom i nyhetsbrevet. Mer berättar jag inte här: du får helt enkelt anmäla dig till mina nyhetsbrev om du är intresserad!

NS Tips!

I det här nyhetsbrevet tipsar jag om en supergod ”Bubbel-Mojito”

Mousserande viner är UTMÄRKT för drinkar!
Det finns många roliga drinkar med skumpa.

T ex den här:

Bubbel-Mojito

  • Sockerlag
  • Mynta
  • Lime
  • Ljus rom
  • Valfri mousserande
  • is

Gör en ”vanlig” Mojito, men byt ut ca 3/4-delar av sockerlagen mot valfri mousserande. Jag skriver inte exakta mått – Ni får prova er fram till just er smak! Om du tycker om söta drinkar kan du välja en söt mousserande, och likadant om du – som mig – inte vill ha den så söt, då kan du välja en torrare sort. I.o.m. att det är en cocktail så behöver du inte heller välja den dyraste flaskan på systemet 😉

Har du inte anmält dig till mitt nyhetsbrev ännu?! Om du är intresserad av vin och andra drycker: gör det!

Missa inte nästa NS tipsar nyhetsbrev!

Får du meddelandet att du redan är registrerad, kan du bortse från detta. Tack!